10/16/09

Kulkorvar...


... är inte korvar. Och verkligen inte kul.

Alltså, nu skriver jag på svenska för första gången på den här bloggen. Det känns konstigt. Och bra. Mest bra. Anledningen till att jag skriver på svenska är, som ni väl redan har uppfattat, de här korvjävlarna. Det skulle inte funka att skriva om dem på engelska. I alla fall...


Jag är walesare och gillar därmed korv. Riktiga korvar alltså. Med kött i. För ungefär 24 kronor får du ca. 68 kulkorvar som innehåller:
Vatten, gris- och nötkött (34%), potatismjöl, fläsk - och svålprotein, svål, koksalt, antioxidationsmedel E325, E300, blodprotein av nöt och gris, socker, kryddor, potatisfiber, köttbuljongextrakt, arom, konserveringmedel E250, E262, rökarom

Hur kul är det nu?

Man ser tydligt att det innehåller rökarom. Gott. Den andra aromen då? Vad är det för arom? Är det bara allmän arom? Kan man köpa det?

Jag har letat lite efter vad de olika ingredienserna är men inte lyckats helt. Men E250 och 262 är konserveringsmedel. Bäde börjar på 'natrium' så jag antar att det är salt av något slag. Så koksalt plus två andra sorters salt. Kan tänka mig att köttbuljongsextrakten har salt i också. Fyra sorters salt! Hmmmmm...

Sugen? Inte? Tänkte väl det...

När jag på jakt efter information angående ingredienserna så hittade jag en rolig kommentar på någon matsida. Den lyder som följer:

"Förövrigt hatar jag korv. :D (hans smiley) Korv med bröd kan va gott dock, länge sen jag åt det. All annan korv tycker jag e äcklig."

Sakta i backarna! Vad sade du? Blir korven annorlunda bara för att man har bröd? Eller är det en speciell sorts korv som man bara får med bröd?

Äckligt!

Gott!




No comments:

Post a Comment